Een antwoord op de belangrijkste Antarctica cruise vragen

Het 2018 – 2019 Antarctica cruise seizoen komt eraan en daarom leek het ons een goed idee om enkele van de mysteries die als een waas omheen Antarctica cruises hangen voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen. Om het helemaal eenvoudig en overzichtelijk te maken, doen we het op basis van het vraag-antwoord principe. Zo is de kans groot dat ook jouw Antarctica cruise vraag aan bod komt.

  1. Kan je tijdens een Antarctica cruise ook echt aan land gaan? Er bestaan regels en wetgevingen die ook door rederijen moeten gerespecteerd worden. Een van deze regels zegt dat cruiseschepen die meer dan 500 passagiers vervoeren niet met hun passagiers aan land mogen gaan. Tijdens de 2020 Grand World Voyage cruise van Holland America Line zal je dus 4 dagen in Antarctica verblijven, maar dan wel 4 dagen aan boord van het cruiseschip Amsterdam met 1380 passagiers. Zustermaatschappij Seabourn mag met haar Seabourn Quest met 450 passagiers dan weer wel aan land gaan in Antarctica.
  2. Wat bedoelt men juist met Zodiac excursies of Zodiac cruising? Zodiacs zijn kleine opblaasbare bootjes. Cruiseschepen die Antarctica bezoeken, hebben vaak Zodiacs aan boord. Tijdens Zodiac excursies vaar je meestal langs indrukwekkende ijsformaties of langsheen de kust op zoek naar dieren.
  3. Heb ik toegang tot Wifi tijdens mijn Antarctica cruise? Het antwoord hierop is ja. Cruiseschepen beschikken vandaag de dag over de nodige apparatuur die het mogelijk maakt om eender waar ter wereld Wifi te hebben. Je zult er soms echter wel voor moeten betalen. Bij Silversea, Scenic, Quak en Ponant is het gratis. Bij Hurtigruten is er een dagelijkse kost aan verbonden.
  4. Moet ik zelf kleding voor mijn Antarctica cruise voorzien? Bij zo goed als alle rederijen is het de verantwoordelijkheid van de passagier om zelf thermische basiskleding mee te nemen. Heel wat rederijen bieden wel een gratis parka aan. Bij sommige rederijen mag je deze parka zelfs mee naar huis nemen. Bij Oceanwide betaal je $50 huur voor de parka’s. Alle rederijen buiten SilverSea stellen ook rubberen laarzen ter beschikking. Deze laarzen heb je nodig om aan land te gaan. SilverSea heeft wel enkele laarzen die je kan lenen, maar ze kunnen niet garanderen dat jouw maat ter beschikking is. Sommige rederijen bieden ook andere zaken gratis aan. Bij Hapag-Lloyd krijg je bijvoorbeeld een verrekijker en twee paar Nordic Walking stokken mee. Quark op haar beurt ontleent dan weer sneeuwschoenen.
  5. Zal ik pinguïns zien tijdens mijn Antarctica cruise? Ja, natuurlijk. Eender bij welke rederij je een Antarctica cruise boekt, pinguïns staan op het programma. En dit zonder extra kost.

Om je helemaal warm te maken voor een Antarctica cruise hier enkele beelden van de Seabourn Antarctica cruise:

Geef een reactie